Kotona ikimetsässä
41 kansallispuistoa ja muita retkeilytarinoita

Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros kuvina

13.7.2018 / Jari Hanhela

Olin jo pitkää halunnut vierailla Oulangan Pienellä karhunkierroksella, mutta sijaintinsa puolesta se ei ole itselle kovin helppo saavuttaa. Pyhä-Luostolta palatessani vierailuun tuli kuitenkin oiva tilaisuus, jota ei voinut olla hyödyntämättä. Karhunkierros on kuitenkin Suomen ehkä suosituin vaellusreitti, ja sen lyhyempi versio Pieni Karhunkierros on sekin hyvin tunnettu. Oli siis aika lähteä ottamaan selvää, onko suosiolle perusteita.

Pieni Kierros on pituudeltaan erinomainen päiväretkikohde (12km). Kierroksen ehkä tunnetuin paikka, vanha mylly koskineen, tulee vastaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Jo tässä vaiheessa retkeä välittyy fiilis, että edessä saattaa hyvinkin olla maamme yksi parhaita retkipaikkoja. Tämän tunteen Pieni karhunkierros myös lunasti, sillä reitillä saa kokea Oulangan luonnon koko monimuotoisuuden jylhistä korkeuksista kuohuviin koskiin. Retkeilijää hemmotellaan myös riippusiltojen tuomalla seikkailun tunteella sekä useilla taukopaikoilla Oulangan upeissa maisemissa. Tämä on kierros, jonka jokaisen vähänkään luonnossa viihtyvän kannattaa käydä kokemassa edes kerran.

Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuisto: Pieni karhunkierros

Copyright © Jari Hanhela