Kotona ikimetsässä
41 kansallispuistoa ja muita retkeilytarinoita

Syksyinen Seitsemisen kansallispuisto kuvina

8.9.2019 / Jari Hanhela

Olen vieraillut Seitsemisen kansallispuistossa useita kertoja. Puisto laskeutuu suosikkeihini useista syistä: Se on helppo saavuttaa (Tampereelta tunnin ajomatka), potentiaalisia lähtöpaikkoja retkelle on useita ja myös puiston reitit ovat sellaisia, että niistä voi melko vapaasti muotoilla juuri itselle sopivan mittaisen reitin. Näin ollen puisto on myös hyvin suosittu ja väkeä saattaa parhaimpina (tai pahimpina) päivinä olla liikkeellä hyvinkin runsaasti.

Tätä retkeä tehdessäni oli syksyinen sadepäivä. Jos olen edellisenä päivänä päättänyt retkelle lähteä, mutta retkipäivän aamuna sataakin vettä, se ei varsinaisesti lisää innostusta lähteä matkaan. Olen kuitenkin usein saanut todeta, että jos nyt ei ihan kamala kaatosade ole, niin retkelle kannattaa siitä huolimatta lähteä. Usein metsässä liikkuessa sade ei enää tunnu yhtä voimakkaalta ja sateisen metsän tuoksu on mielestäni yksi hienoimpia tuoksuja maailmassa. Parhaimpina hetkinä osaan retkellä ollessani myös uppoutua kuuntelemaan sateen ääntä niin, etteivät märät vaatteet tai pisaraiset silmälasit paljoa haittaa. Toivon, että sateisen metsän hieno tunnelma välittyy myös tästä retkitarinasta, tällä kertaa pelkkien kuvien kautta:

Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto Sateinen Seitsemisen kansallispuisto

Copyright © Jari Hanhela